Vanliga frågor och svar

– Betalning e-handel

Vilka olika betalsätt finns det?
Svar:
Du kan välja att betala din beställning med bank- eller kreditkort eller mot faktura. Har du ett presentkort och/eller en rabattkod, så anger du även dessa i kassan.

Kan jag betala mot postförskott?
Svar:
Nej, har vi inte den möjligheten

Kortbetalning

Vilka kort går det att betala med i e-handeln?
Svar:
Vi accepterar Visa, MasterCard/Eurocard och American Express och vid betalningen uppger du kortnummer, kortets sista giltighetsdatum och CVR-nummer.

När jag ska betala med mitt kort så blir inte betalningen godkänd. Vad kan vara fel?
Svar:
Kontrollera att du har täckning för köpet på ditt kort samt att du har öppnat och godkänt kortet för internetköp. Annars kontakta din bank!

Är det säkert att handla med kort i er e-handel?
Svar:
All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade betalningsleverantör DIBS Payment Services. Det innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter du lämnar om ditt kort. Här kan du läsa mer om DIBS.
Vid köp med Visa och MasterCard/Eurocard används standarden 3D-secure som säkerställer att endast kortets rättmätige ägare kan genomföra köp över nätet.
Vid betalning med American Express identifieras kortets CID kod och alla köp går igenom en verifieringsprocess. Inga kortuppgifter lagras hos Akademibokhandeln utan vi skickar dessa vidare till DIBS.

När dras pengarna från kontot?
Svar:
I samband med att du genomför din beställning så reserveras beloppet på ditt konto, men pengarna dras först då böckerna skickas hem till dig.

Vad händer om jag inte har täckning för köpet?
Svar:
Det är viktigt att du ser till att det vid betalningsdagen finns täckning för köpet! Kan vi inte dra beloppet, blir du fakturerad eller så kan din beställning komma att avbokas.

Vad händer om ni inte levererar allt på en gång?
Svar:
Om vi inte har möjlighet att leverera del av, eller hela din beställning eller om en avbeställning sker innan vi har skickat dina böcker, så släpps reservationen på det beloppet. Endast kostnaden för de böcker som skickas hem till dig dras från ditt konto.

Faktura

Hur gör jag för att handla mot faktura i er e-handel?
Svar:
För att handla mot faktura väljer du det betalsättet i kassan. Du ska vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige. En kreditprövning sker innan köpet och av denna anledning måste du fylla i ditt personnummer.

Tillkommer det någon fakturaavgift?
Svar:
Nej det kostar ingenting extra för att handla mot faktura. Fakturan skickas alltid tillsammans med dina böcker!

När ska fakturan vara betalad?
Svar:
Betalningsvillkoren är 14 dagar från det att vi skickat dina böcker.

Kan jag flytta fram betaldatumet?
Svar:
Ja, om du loggar in på www.fakturainfo.se så kan du kostnadsfritt flytta fram ditt betaldatum i 14 dagar. Du loggar in med ditt fakturanummer (anges som OCR-nummer och lösenord).

Går det att få en ny faktura om den första försvunnit?
Svar:
Ja, självklart tar vi fram en fakturakopia åt dig! Kontakta Arvatos kundservice på telefon 0340-59 61 08 eller via e-post faktura.se@arvato.com.

Vad händer om jag blir sen med min betalning?
Svar:
Vid försenad betalning tillkommer en dröjsmålsränta om 2 % per månad från fakturans förfallodag plus en påminnelsekostnad på 60 kr.
Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso och då tillkommer en inkassoavgift om, för närvarande, 180 kronor.

Vilka är Arvato Finance?
Svar:
Arvato Finace är vår fakturapartner. De hjälper oss med betalningar, påminnelse och inkassohantering. Betalning sker till det konto som står angivet på fakturan.

Har du frågor angående din faktura kontaktar du Arvatos kundservice på telefon 0340-59 61 08 eller via e-post faktura.se@arvato.com. Öppettiderna är måndag - torsdag 08:00 -17:00 och fredag 09:00 - 17:00

Läs gärna mer om Arvato på deras hemsida