Uppsala Stora Torget

Varför bjuda på ett leende?

Varför mår man bättre när man ler? Och hur skiljer man ett äkta leende från ett falskt? Och hur kan man vara rädd för en clown? Per Naroskin och Göran Everdahl, kända från bl a Spanarna i P1, reder ut frågorna kring - och med - ett leende:-) I dessa tider begränsar vi publiken till max 30 personer, med avstånd mellan stolarna. Föranmälan görs via knappen nedan. Entré 50 kr vilket ger motsvarande rabatt vid köp av kvällens bok. Välkommen!

Leenden: en fälthandbok
Våra leenden är ett ojämförligt socialt smörjmedel. Vid rätt tillfälle kan det rädda en social situation men ett elakt flin kan också utnyttjas som en välriktad attack. Vårt smil är helt enkelt känslomässig hårdvaluta! Här kommer den oumbärliga handboken som orienterar oss i den rika floran av mångtydiga leenden och inte minst, hur vi känner igen äkta och falska varianter.

Göran Everdahl och Per Naroskin ställer frågor som: Vilka av ansiktets 53 muskler medverkar i ett leende? Finns det djur som ler på riktigt? Varför gillar ingen en smilfink? Varför är det så svårt att le på beställning? Vad är poängen med smilgropar och varför är ett saligt leende så läskigt? Vetenskapliga fakta varvas med kulturhistoria och aha-upplevelser som gör det omöjligt att inte le. Följ med på en resa som sträcker sig från gamla etruskiska statyer, tvärs över kontinenter och in bland framtidens fromt leende robotar.

torsdag 24 september kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget