Stockholm Mäster Samuelsgatan

Välkommen till en lärorik frukostpresentation med ekonomijournalisten Andreas Cervenka!

Välkommen på frukost med SvDs prisbelönte ekonomijournalist Andreas Cervenka som berättar utifrån sin bok Vad gör en bank?
Programmet börjar kl 8.30 och kaffe och macka serveras från kl 8.15.

Anmälan görs via knappen nedan. Varmt välkommen!

Om boken:
2008 var hela det finansiella systemet en hårsmån från total kollaps. Snart tio år senare är väl faran över? Eller? I sin nya bok visar den flerfaldigt prisbelönade ekonomijournalisten Andreas Cervenka varför världsekonomin på många sätt är ännu mer sårbar idag. Han förklarar varför västvärlden plågas av kroniskt låg tillväxt, historiska minusräntor, nya bubblor och framväxande populism. Och han skildrar hur precis det som hänt i vår omvärld snart kan drabba Sverige.

Vad gör en bank? är boken för dig som trodde att faran i världsekonomin var över och att Sverige var vaccinerat mot en ny stor finanskrasch. Det handlar om ett problem inbyggt i ekonomins innersta kärna. Allt börjar med en enkel fråga: vad gör egentligen en bank?

Andreas Cervenka (född 1974) är journalist, verksam på Svenska Dagbladet. Han är flerfaldigt prisbelönt, senast för granskningen av SCA-skandalen som tilldelades Stora Journalistpriset 2015.

fredag 3 februari kl 08:15-09:15

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan