Stockholm Mäster Samuelsgatan

Välkommen till en kväll om historia! INSTÄLLT

Olle Mattson, professor i kemi, och Svante Nordin, professor i idéhistoria, berättar utifrån sina aktuella böcker ”Allt är gift - 30 dödliga ämnen som ändrat historiens gång” och ”Hitlers München”.

Evenemanget är tyvärr inställt

Allt är gift - 30 dödliga ämnen som ändrat historiens gång

"Allt är gift det är bara en fråga om dos" hävdade naturvetaren Paracelsus redan på 1500-talet. Gifterna hjälpte människan att få herraväldet över planeten men har också bistått henne vid krig, mord och avskyvärda försök till massutrotning. Från Sokrates, via Kleopatra och Dan Andersson till nazisternas koncentrationsläger; från pilgiftsgroda via curare och arsenik till botox - i denna världsomspännande och rikt illustrerade exposé finns det mesta om gifternas historia.

Hitlers München
München på 1910-talet - den demokratiska, konstälskande, pacifistiska staden, kabaréernas och karnevalernas stad. Men efter första världskriget ställs allt på ända, och fram träder korpralen Adolf Hitler, som kommit till staden före kriget som utarmad hötorgsmålare. Han suger upp de bittra stämningar som uppstått med förlusten i kriget och är efter några år obestridd ledare för det växande nationalsocialistiska arbetarpartiet. Som sådan kommer han att störta München, Tyskland, Europa - ja, världen rakt ned i helvetet.

tisdag 15 maj kl 18:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan