Karlstad Mitt i City

Välkommen till den digitala gemenskapen!

Känns det krångligt med det digitala? Hur funkar detta med appar - både för social verksamhet och för praktiska saker som bankärenden? Brukar du behöva ringa barn eller barnbarn för att få hjälp? Malin Perlheden, aktuell med boken "Digitant" delar med sig av sina bästa råd för att du ska kunna känna att du har bättre koll.

Föranmälan görs till karlstad@akademibokhandeln.se

98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt lever drygt en miljon personer i ett digitalt utanförskap. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet. Praktiska saker i livet blir onödigt svåra. Kanske är du redan uppkopplad, men känner dig osäker på hur du ska använda din dator, platta eller telefon på bästa sätt?  Med hjälp av den här enkla handboken bjuder vi in dig till den stora gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen  och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker. Digitant är helt enkelt din guide till den digitala världen.

Malin Perlheden är journalist med tio års erfarenhet att jobba digitalt mot en kvinnlig målgrupp och jobbar i dag som digital kommersiell redaktör på Aller media med varumärken som Allers, Allas, Hemmets veckotidning, Året Runt, Femina, MåBra och Svensk Damtidning med insikt i äldre kvinnors vanor och beteenden på nätet.

måndag 18 mars kl 17:00

Plats

Karlstad Mitt i City