Stockholm Mäster Samuelsgatan

Välkommen på release för nya boken av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

– Vi bjuder på intressant samtal, mingel, dryck och tilltugg!

Nu kommer tredje delen i Herkulesserien – Mons Kallentofts och Markus Luttemans succéserie som hittills sålt över 200 000 exemplar. Kom och fira denna release med oss!

Om boken: Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad.  Men när ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår. För första gången på länge verkar Zacks liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända. Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen – om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på.

Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om hinden med de gyllene hornen. Det blir storslaget rått när grekisk myt blandas med den hårda verkligheten i Stockholms undre värld. Bambi är lika fartfyllt spännande som Zack och Leon, lika obehagligt skrämmande.

Om författarna: 

Mons Kallentoft står med ena foten i den etablerade deckareliten och med andra i en ny generation noirförfattare. Hans kriminalromaner om Malin Fors har hyllats av såväl läsare som kritiker och hans matböcker har rönt mycket uppmärksamhet. 2001 fick han Katapultpriset, 2005 Gourmand World Cookbook Award, 2008 Hagdahlspriset och 2009 Premio Espana.

Mons Kallentoft debuterade år 2000 med thrillern Pesetas. Hans första Malin Fors-roman heter Midvinterblod och kom 2007. Sedan dess har han hunnit skriva ytterligare sex kriminalromaner om Malin Fors, varav den senaste, Vindsjälar, kom ut 2013. Sammantaget har Mons Kallentoft böcker har sålt i över 2,5 miljoner exemplar. De har översatts till 30 språk och flera av titlarna har legat på utländska topplistor, såsom i Frankrike och Storbritannien. Mons är född 1968. Efter uppväxten i Ljungsbro utanför Linköping bodde han flera år i Stockholm. Idag är han och hans familj bosatt på Mallorca.

Markus Lutteman är journalisten som slog igenom 2007 med biografin El Choco. Sedan dess har han fått mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg och till hösten är turen kommen till 1960–2014 som är en biografi om Per Holknekt. Tillsammans med reportageboken Utsatt har Markus Luttemans böcker sålt mer än 400 000 exemplar.

Markus har tidigare arbetat på tidningar som Svenska Dagbladet och Aftonbladet, men är numera författare på heltid. Han är också en flitigt anlitad föreläsare. Markus är 41 år och har nyligen lämnat Stockholm för att bosätta sig i Örebro tillsammans med sin familj.

lördag 18 juni kl 14:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan