Göteborg Kungsgatan

Välkommen på frukost med deckarduon Roslund & Thunberg!

Välkommen att lyssna till Anders Roslund & Stefan Thunberg som berättar om den aktuella uppföljaren till succén Björndansen, En bror att dö för. Vår frukost börjar 9.00 och insläpp sker några minuter tidigare. Föranmälan görs till goteborg.kungsgatan@akademibokhandeln.se senast dagen före. Välkommen!

Roslund & Thunberg tilldelades det prestigefyllda Konomisu-priset för 2016 års bästa japanska kriminalroman. Amerikanska Publishers Weekly listar Björndansen som en av årets bästa. Författarparet var även bland finalisterna för International Dagger Award-priset för bästa europeiska kriminalroman.
Nu är den fristående fortsättningen, En bror att dö för här.

Om boken
Leo torkar bort blodet i hallen. Han är fjorton år och städar upp efter sin pappa för sista gången. De är ensamma nu. Det är han som ska ta hand om sina yngre bröder medan pappa sitter i häktet och mamma ligger på sjukhus. Och han vet hur. Han ska maskera sig och begå sin första kupp. Flera år senare öppnas fängelsegrindarna och han släpps ut i frihet efter en serie extremt våldsamma bankrån. Och han har ett enda mål – han ska begå det perfekta brottet och ta tillbaka det som inte finns, pengarna som samhället glömde bort. Den här gången ska han inte blanda in sina bröder, inte lämna spår som leder tillbaka. Men plötsligt händer det som inte får hända. Misstaget som bjuder in kriminalkommissarie John Broncks och som ändrar spelreglerna – drar du in min bror, drar jag in din bror.

Om författarna
Anders Roslund är den första halvan i den framgångsrika och prisbelönta författarduon Roslund & Hellström – dessförinnan redaktionschef på SVT där han startade Kulturnyheterna.

Stefan Thunberg är manusförfattare och ligger bland annat bakom biosuccéer som I nationens intresse och Jägarna 2. Han är också den fjärde brodern, som inte deltog i den serie bankrån som Militärligan genomförde och som Björndansen är baserad på.

onsdag 1 februari kl 09:00-10:00

Plats

Göteborg Kungsgatan