Lidingö Centrum

Välkommen på frågesport om Stockholm!

Kom och delta i vårt StockholmsQuiz! Eva-Karin Gyllenberg ställer frågorna och berättar. Under tiden avnjuter ni en kopp kaffe. Föranmälan i butik eller till lidingo@akademibokhandeln.se senast dagen innan. Välkomna!

Vet du vilket träd som är vanligast i Stockholms gatumiljö? Hur mycket vatten en stockholmare gör av med varje dag? Eller var Cornelis Vreeswijk ligger begravd? Känner du till var Astrid Lindgren bodde under större delen av sitt liv? Vet du när Stockholm grundades? 

Eva-Karin Gyllenberg har här samlat 444 frågor om Sveriges huvudstad. Frågorna är uppdelade i tjugo ka­tegorier, bland annat: Historia, Kungligt, Film, Musik, Litterärt, Krog och kafé, I siffror, Idrott, Konst och konstnärer, Gamla stan och Kvinnor. Här finns något för alla. 

Kanske vill du quizza med dina vänner? Eller ge bort boken till någon som gillar frågesport? 
Men även du som inte är Stockholmare har glädje av den här boken. Intressanta fakta och spännande kunskap finns att hämta. Varje fråga innehåller någon extra upplysning. 
Exempel på fråga: Han kallas Grannen kort och gott och han vill gärna ta en stänkare med Martin Beck. Dialogerna dem emellan utspelas ofta på balkongen. Var finns dessa balkonger i verkligheten?

A Bergsunds strand B Hornsgatan C Katarina Bangata 

EVA-KARIN GYLLENBERG är journalist på Dagens Nyheter. Sedan 2009 ställer hon varje vecka fem frågor om Stockholm i tidningen och har sedan 2011 en frågespalt dit läsarna kan skicka frågor om Stockholm. Hon har skrivit om Stockholm i 30 år.

onsdag 2 november kl 16:00-17:30

Plats

Lidingö Centrum