Göteborg Olskroken

INSTÄLLT! Välkommen på en kväll med göteborgstema!

Detta evenemang är tyvärr inställt! Kom och lyssna till Anders Hilmersson och Susanne Schemper som berättar utifrån sina senaste böcker. Biljetter á 20 kr förköpes i bokhandeln senast 22 maj. Dessa biljetter utgör sedan lotter i ett boklotteri. Dryck och tilltugg ingår. Välkommen!

Göteborgarnas nya promenadguide
När första versionen av Göteborgarnas promenadguide kom ut 2010 satte den igång en våg av promenad- och upptäckarlust i staden. Anders Hilmersson visade i den att Göteborg är en promenadstad i världsklass. Här finns ett så rikligt utbud av promenader i olika naturmiljöer att det verkligen inte finns någon ursäkt att ligga hemma på soffan. Trollska skogar med porlande vattendrag, spegelblanka sjöar, salt hav, stränder och klippor, ängar, kullar och utsiktshöjder.  I denna bok rikt illustrerade med över 700 bilder  hittar du till dem alla! Nu är det dags för en uppdaterad och utökad utgåva av Hilmerssons promenadguide: Göteborgarnas nya promenadguide! Sju år har gått sen sist och nya utgåvan bjuder på ett 60-tal helt nya ställen. Alla texter är uppdaterade och omskrivna och 90 procent av bilderna är helt nytagna.

Osynlig närvaro
Petrus är en udda enstöring som lever ett ensamt och förutsägbart liv, men vardagen förändras i takt med att han blir mer och mer besatt av arbetskamraten Martina. När Petrus kommer till insikt om att han är osynlig för henne sätts hans känslor i spinn på ett sätt han aldrig tidigare upplevt. I förödmjukelsen och besvikelsen växer tankar på hämnd och han närmar sig Martina på ett sätt som påverkar henne mer än han inser. 
Martina är snygg, säker och framgångsrik, men inte särskilt omtyckt. Hon ser främst till sina egna behov och bryr sig inte om arbetskamraterna om inte hon kan ha nytta av dem. Men sakta börjar allt förändras. En incident på jobbet får henne ur balans och hon börjar misstänka att någon bevakar henne, gör intrång i hennes liv. Först tror hon att hon inbillar sig, men känslan blir mer och mer verklig. Hon har ingen aning om vem det är och när hon låter rädslan ta över förändras hennes tillvaro snabbt. 
Vad händer med en människa som aldrig blir sedd? Hur mycket krävs det för att man ska gå över gränsen?

 

torsdag 24 maj kl 18:30-20:00

Plats

Göteborg Olskroken