Lund Stortorget

Välkommen på årets Låna & Läs-kickoff!

Lördagen den 31 augusti kl 8.45 kickar vi igång årets läsfrossa! Kom och ta del av årets titlar och köp ditt Låna & Läs-kort. Vi bjuder på boktips, fika och trevlig samvaro. Vi gästas även av författaren Ida Andersen vars bok "I oxögat" ingår i årets Låna & Läs-utbud. Ta gärna med en vän!

Föranmälan krävs till evenemang.lund@akademibokhandeln.se

Vad är Låna & Läs? 
Under ett års tid, 1 september 2019 – 31 augusti 2020 får du tillgång till 55 nya böcker (årets titlar ser du här). Du har en bok hemma åt gången, att läsa och njuta av i din egen takt. Du kan byta bok i alla Akademibokhandelns butiker där Låna & Läs finns. Den sista boken du lånar får du behålla!
 
Priset för detta är endast 399 kr. Man måsta vara medlem i Akademibokhandelns Vänner för att kunna köpa Låna & Läs.

I oxögat
Kärlek, kamp och förändring i glasbrukens gryningstid  
Året är 1741 och förändringens vindar blåser över Dåvedshult i Ekeberga socken i och med beslutet att uppföra ett glasbruk, som ska komma att bära namnet Kosta. I den småländska bygden lever drängen Eskil, med särskilt handlag för timrande, och pigan Sissel, som drömmer om en annan tillvaro. Deras vägar korsas en midsommarnatt och livet ställs på ända, men kanske kan glasbruket innebära början på något nytt, något bättre?

I oxögat är en berättelse om att vara född fattig, om att sträva efter ett självständigt och bättre liv, om en dramatisk förlossning, om konflikten mellan kyrka och folktro, mellan manligt och kvinnligt, mellan bondebefolkning och obesuttna och om hur en glasmanufaktur bryter upp gamla strukturer. Det är framförallt en historia om två individer, om deras kärlek och bekymmer, hopp och förtvivlan, och kamp för att få behålla sitt hem.

Ida Andersen är författare, översättare från italienska samt kulturskribent. Hon har tidigare givit ut flera diktsamlingar. Fackverket Stenminnen. De småländska stenmurarna ett kulturarvfick Smålands akademis Linnépris 2009 och 2016 kom romanen Här slutar allmän vägsom skildrar en ung flickas liv i hippiemiljö på småländska landsbygden. Ida Andersen är bosatt i Malmö.

lördag 31 augusti kl 08:45

Plats

Lund Stortorget