Gävle Galleria Nian

Uppföljaren till "Vi lever - när rocken kom från Gävle"

Välkommen att höra Anders Sundin och Peter Alzén berätta om sin nya bok. Ingen föranmälan krävs.

"Vi lever – En ny tid är här” är uppföljaren till prisbelönta boken ”Vi lever – När rocken kom från Gävle” som berättade om Gävleregionens pop- och rockhistoria mellan 1970 och 1990. Boken gavs ut 2014 och sålde slut.

Nu är författarna Anders Sundin och Peter Alzén tillbaka med bok nummer två, ”Vi lever – En ny tid är här”, som dokumenterar och berättar om de två nästkommande decennierna mellan 1990 och 2010. Tjugo år som ser väldigt annorlunda ut. Från att ha varit en lokal musikrörelse i första hand siktar nu banden och artisterna på nationella och internationella karriärer direkt. Allt blir mer professionellt och många når också ända fram.
– Från början hade vi inte en tanke på att göra en uppföljare. Men intresset har varit så stort och vi har fått göra fotoutställningar, skivor, stadsvandringar och quiz i spåren av vår första bok så det var bara naturligt att fortsätta. Arbetet har liksom aldrig tagit slut, säger Peter Alzén och Anders Sundin.
Anders Sundin och Peter Alzén har även den här gången intervjuat runt 100 personer som var med som själva får berätta: Håkan Hemlin, Anso Lundin, Joakim Arnell, Catti Brandelius, Uje Brandelius, Sofia Olsson Olsén, Johan Jämtberg, Magnus Högmyr, Rolfcarlwerner, Elin Skeppstedt, Dennis Bovell och Lennart Wastesson är bara några av alla de träffat.
Nu har duon i två böcker dokumenterat över fyra decennier av Gävleregionens pop- och rockmusik, ett arbete som pågått i över tio år.
 

lördag 10 november kl 12:00-14:00

Plats

Gävle Galleria Nian