Lund Stortorget

Trädgårdskväll med Christel Kvant

Välkommen på en kväll på trädgårdstema så här i novembermörkret! Christel Kvant ger tips och råd utifrån sin bok "Vår trädgårdsbok". Föranmälan via knappen nedan. Entré 100 kr i vilket ingår dryck med tilltugg och 50 kr rabatt på valfri trädgårdsbok.

Vår trädgårdsbok
Heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden, med allt från de klassiska favoriterna till de senaste trädgårdstrenderna.
I denna sjätte upplaga av det populära standardverket lyfts betydelsen av den klimatsmarta och giftfria trädgården fram. Författarna Christel Kvant och Inger Palmstierna fångar också upp det ständigt växande intresset för egenodlat och ett helt nytt kapitel behandlar den enkla lilla köksträdgården med råd om odling i pallkragar och andra knep för att odla på små ytor.

Det är växterna som trivs som är de vackraste! I det nya kapitel som handlar om platsens betydelse får vi veta hur vi bäst anpassar våra växtval till omgivningen, jorden, vindarna och ljuset.

Fakta, inspiration och goda råd förmedlas av författarna och flera andra av landets kunnigaste trädgårdsskribenter som rosexperten Lars-Åke Gustavsson, landskapsarkitekten Ulf Nordfjell och trädgårdsmästaren Philippe Plöninge. Gunnel Ginsburg tecknar förklarande och vackert det som är svårt att uttrycka i ord.

Samtliga växtgrupper presenteras med skötselanvisningar och växtskydd.

tisdag 19 november kl 19:15

Plats

Lund Stortorget