Lund Stortorget

Tips om härliga resor med tåget!

Tågresandet ökar explosionartat - men vart ska man åka? Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är professionella resejournalister och författare. Hör dem dela med sig av de vackraste tågresorna genom Europa. Entré 100 kr i vilket ingår kaffe, kaka och 50 kr rabatt på den aktuella boken. Föranmälan via knappen nedan. Välkommen!

Vi blir fler och fler som väljer tåget före flyget, oavsett om det handlar om en långhelg i storstaden, en familjesemester till solen över sommaren eller en jobbresa. Bara första halvåret 2018 såldes det 30 procent fler interrailkort i Sverige jämfört med året innan. Och det finns många goda skäl att åka tåg: klimatet naturligtvis, men också det lugnare tempot och möjligheten att faktiskt se och upptäcka inte bara resmålet utan också resvägen.  

Med tåg genom Europa skildras sju utvalda både spännande och vackra tågsträckor med tips på exakta rutter, tåg och byten men också sevärdheter och restauranger på resmålen. Boken ger dig också massor med handfasta tips om hur och var du enklast planerar och bokar sådant som tågbiljetter, platsbiljetter och sovvagnar. Vilka appar är bäst att använda till vad? Vilka bokningssidor på webben? Finns det fysiska resebutiker som kan hjälpa till? Du får också tips om hur du kan packa smart, vad som är fiffigt att ha med sig och hur du reser säkert.    

onsdag 17 april kl 19:00

Plats

Lund Stortorget