Halmstad City

Tips om härliga resor med tåget!

Tågresandet ökar explosionsartat - men vart ska man åka? Och hur bokar man bäst sin resa? Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är professionella resejournalister och författare. Hör dem dela med sig av sina erfarenheter och om de vackraste tågresorna genom Europa. Välkommen!

Föranmälan görs till ulrika.larsson@akademibokhandeln.se
Vi blir fler och fler som väljer tåget före flyget, oavsett om det handlar om en långhelg i storstaden, en familjesemester till solen över sommaren eller en jobbresa. Bara första halvåret 2018 såldes det 30 procent fler interrailkort i Sverige jämfört med året innan. Och det finns många goda skäl att åka tåg: klimatet naturligtvis, men också det lugnare tempot och möjligheten att faktiskt se och upptäcka inte bara resmålet utan också resvägen.  

Med tåg genom Europa skildras sju utvalda både spännande och vackra tågsträckor med tips på exakta rutter, tåg och byten men också sevärdheter och restauranger på resmålen. Boken ger dig också massor med handfasta tips om hur och var du enklast planerar och bokar sådant som tågbiljetter, platsbiljetter och sovvagnar. Vilka appar är bäst att använda till vad? Vilka bokningssidor på webben? Finns det fysiska resebutiker som kan hjälpa till? Du får också tips om hur du kan packa smart, vad som är fiffigt att ha med sig och hur du reser säkert.    

onsdag 29 maj kl 18:30

Plats

Halmstad City