Halmstad City

Tidsväktarna - författarträff kring ny spännande ungdomsbok

Välkommen att lyssna till Leif Jacobsson och Mats Lerneby som kör quiz och berättar om sina aktuella böcker i serien Tidsväktarna. Vi bjuder även på lästips för de yngre läsarna. Ingen föranmälan krävs.

Häxan och liljan är del ett i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen.

Den siste väktaren är andra delen i serien om Tidsväktarna. Del tre av Tidsväktarna kommer våren 2019.

Om författarna:
Leif och Mats träffades första gången på en fotbollsresa, och för att använda en klyscha sa det klick. Förutom ett obotligt intresse för komedigruppen Monty Python är båda mycket intresserade av historia, och var överens om att det saknades historisk spänningslitteratur för barn. Fantasy och science fiction i all ära, men böcker med avstamp i vår egen historia var det värre ställt med. De är lika på många sätt, men också olika, vilket innebär att de utmanar varandras idéer tills de kommer till ett ännu bättre slutresultat som de inte hade kunnat nå på egen hand.

lördag 30 juni kl 11:00-15:00

Plats

Halmstad City