Nacka Sickla Köpkvarter

Stjärnkocken Marcus Samuelsson gästar oss

Den internationellt kände kocken Marcus Samuelsson berättar utifrån sin aktuella bok ”Red Rooster : matlagning i Harlem”. Ingen föranmälan behövs. Plats: Dieselverkstadens bibliotek. Välkommen!


Marcus Samuelsson är en av Sveriges mest internationellt erkända kockar. Han föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock. Han har drivit ett gäng krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt – något han nu delar med sig av för första gången i nya kokboken. Red Rooster: matlagning i Harlem spänner över en hel karriär och varvar recept med essäer som förmedlar både historier och smaker från Harlems gator. Nu kommer han till Dieselverkstaden och berättar om sin bok och sin restaurang - missa inte chansen att möta en av världens bästa kockar!

Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer boken till kanonpris, och du kan självklart få den signerad. Fri entré, varmt välkomna!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Mondial förlag.

 

fredag 16 mars kl 12:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter