Lidingö Centrum

Spännande samtal om 'Panamadokumenten'

Förläggare Svante Weyler samtalar om boken med de undersökande journalis­terna Sven Bergman och Joachim Dyfvermark som medverkar i boken med ett nyskrivet kapitel. Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan senast 14 september önskas på denna sida, längre ned, eller till butiken. Välkommen!

Om boken: Den 3 april började avslöjandena publiceras. Den 7 april avgick den första statsministern. Samma dag utkom i Tyskland boken Panama-dokumenten, berättelsens om världen största läcka. Panama-dokumenten är skriven av de två journalister på Süddeutsche Zeitung i München som för ett år sen tog emot det första mejlet från läckan som kallade sig John Doe, engelskans motsvarighet till Mr X. I ett år har de två tyska journalisterna, så småningom tillsammans med nära 400 journalister världen över, utvärderat det otroligt stora materialet innan publiceringen. Svensk partner är Uppdrag granskning och de undersökande journalis­terna Sven Bergman och Joachim Dyfvermark som bidrar till boken med ett nyskrivet kapitel om den svenska kopplingen.

Om författarna: Bastian Obermayer, född 1977, är biträdande chef för de undersökande journalisterna på Süddeutsche Zeitung och medlem i ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists). Han har tilldelats flera viktiga journalistpriser och publicerat böcker, bla en om missbruk av pojkar på ett tyskt kloster.
Frederik Obermaier, född 1984, är anställd som undersökande journalist på Süddeutsche Zeitung och också medlem i ICIJ. Han har för sin journalistik erhållit flera fina tyska priser.Panama-dokumenten är hans första bok.

torsdag 15 september kl 19:00

Plats

Lidingö Centrum