Landskrona

Signering med Sölve Dahlgren

Om boken: Att leva i en femstjärnig stad är ingen garanti för ett femstjärnigt liv. Det får Louise Hathaway och Filip Fredriksson erfara. De hanterar sin stora tragedi på olika sätt. Filip flyttar till Gran Canaria för att bli chefredaktör och framgångsrik författare. Louise återvänder till sin gård och startar en annorlunda restaurang. Det kriminella husbilsgänget har blivit laglydigt. Nästan. Husbilsbyn Smaklösa växer, trots att somliga vill kalla det husbilsghetto. Okända inslag gör intrång i den nu välmående staden som sätter människornas värderingar på sin spets. Hur mycket sanning finns det i legenderna om gruvbarnen och sjöjungfrun i Färglösasjön?

Författaren till Fem stjärnor för Färglösa är tillbaka med en ny besk samhällssatir – en fristående fortsättning där Johannes Perssons ande fortfarande vilar över Färglösa. Den påhittade skånska byn utsätts denna gång för smått övernaturliga, eller bara oförklarliga, händelser.  En skröna som med absurd humor gör en djupdykning i några av de allvarligaste ämnen en kommun kan ställas inför.

Om författaren: Sölve Dahlgren är journalist, författare och en av grundarna till Hoi Förlag. Med en bakgrund som fd chefredaktör för Tidningen Tennis och fler andra sportmagasin debuterade han med ungdomsromanen InnebandyPiraterna 2009. Har förutom fem böcker i den serien även skrivit två fackböcker: Lyckas med bokutgivning och Lyckas som författare. Har dessutom skrivit ett 30-tal noveller, varav några finns utgivna som e-noveller.
Våren 2014 kom hans första roman för vuxna ut, den burleska komedin Fem stjärnor för Färglösa som har inslag av samhällssatir. Den boken har fått en uppföljare i romanen Färglösa får främmande (hösten 2016), en bok som ytterligare tänjer gränserna och har vissa övernaturliga inslag samtidigt som den driver med vårt samhälle.
Idén till Färglösa, en påhittad skånsk småkommun, kom egentligen genom en berättelse som skrevs tio år tidigare. Den handlade om en miljardär som ville bygga en perfekt stad, en femstjärnig stad. Även flera av Sölves noveller tar upp aktuella frågor i vårt samhälle i satirisk form. Humor och allvar blandas till underhållning.

lördag 17 december kl 12:00-16:00

Plats

Landskrona