Malmö Emporia

Signering med Set Mattsson

– – En fängslande historisk thriller om danska judars flykt till Sverige

Välkommen på boksignering med Set Mattsson och hans nya bok Så länge min bror andas

Om författaren: Set Mattsson är sjuksköterskan som utbildade sig till journalist och som i och med utgivningen av Ondskans pris 2012 även kunde börja kalla sig författare. Hans debut Ondskans pris, som var första delen i en planerad trilogi om 40-talets Malmö, blev kritikerrosad. Även uppföljaren Svekets offer och den avslutande delen Fruktans tid mottog mycket fin kritik

Om boken: Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Kvar på ett sjukhus i Köpenhamn finns hennes älskade lillebror, Jakob. Innan den unga kvinnan lämnar sitt hemland ger hon sig själv ett löfte  att till varje pris rädda sin bror. Sent på hösten återvänder Gila till det ockuperade Danmark, och möts av beskedet att hennes bror är spårlöst förvunnen. Tillsammans med väninnan Ilse Pedersen påbörjar hon det desperata sökandet efter Jakob. I sin jakt får de hjälp av den danska motståndsrörelsen, och snart befinner de sig i livsfarliga situationer som sätter både deras vänskap och mod på prov.

Så länge min bror andas är en fängslande historisk thriller som skildrar krigets brutalitet. Parallellerna till dagens flyktingkriser är skrämmande. 

 

lördag 12 november kl 13:00

Plats

Malmö Emporia