Helsingborg Väla

Signering med Nilla Nielsen

Om boken: "Tiger, en visionär med ett mörkt förflutet, rekryteras av cellen Law of Nature, för världsförbättrande insatser. Hennes erfarenheter av mänskliga relationer har lämnat henne skadad. Hon har levt som ett djur i en bur. Till slut fattar hon mod att fly, till en annan kontinent, och finner sin fristad i ett kampsportsläger i Thailands berg nära Burma. Tiger vet inte exakt vad hon ger sig in på när hon antar det första uppdraget. Men hon litar på cellen, LON, som delar hennes otåligt brinnande önskan om en bättre värld. Kontakten knyts på en glamorös nattklubb i New Yorks innekrets bland rockstjärnor och skådespelare, och snart befinner hon sig på andra sidan jorden, i Manilas stinkande hamn där hon mönstrar på en illegal hajfiskebåt. Shark Attack One i Filippinerna blir det första av en rad uppdrag där Tiger med livet som insats kämpar mot onda makter. Hennes fars plötsliga och mystiska dödsfall gör att hon åter får djupare kontakt med sin familj i Skåne, men en skrämmande och oväntad verklighet uppenbarar sig.”

Om författaren: Nilla Nielsen är född och uppvuxen i Helsingborg men tillbringade en stor del av sin barndom i Göinges skogar där hennes mamma har sina rötter. Kärleken och respekten för naturen, djuren och livsstilen att inte slösa med jordens resurser var självklarheter. Nillas familj var musikalisk, morfar spelade mandolin, munspel, gitarr och mormor cittra och tramporgel. Nillas pappa var storbandsmusiker, mamma sjöng och det var alltid sång och musik i hemmet.

Sitt första rockband började hon spela keyboard i när hon var 13 år. Innan dess var det elorgel som gällde och några år senare fick hon sin första gitarr. Sin första låttext skrev Nilla när hon var 8 år. Redan då handlade det om empati och tron på att förändra världen.

lördag 15 oktober kl 13:00

Plats

Helsingborg Väla