Linköping Tornby Ikanohuset

Signering med Mons Kallentoft

Lördagen den 8 oktober kl. 14.00-15.30 kommer Mons Kallentoft till vår butik och signerar sin nya bok Djävulsdoften. Träffa författaren och köp ett eget signerat exemplar.

Om boken: Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död. Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok. Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer? Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd.

Om författaren: MONS KALLENTOFT, född 1968, är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping men bor numera på Mallorca med sin familj. Efter den Katapultprisbelönade debuten med thrillern Pesetas år 2000 har han gett ut två omskrivna romaner och en internationellt uppmärksammad reportagebok om mat, mord och myter: Food noir. Sitt stora genombrott fick Kallentoft med den så kallade årstidsserien om kriminalinspektör Malin Fors: MidvinterblodSommardödenHöstofferVårlik och Den femte årstiden. Böckerna är översatta till ett tjugotal språk och har legat på topplistor i ett flertal länder, däribland Frankrike och England. I den andra serien om Malin Fors har Kallentoft inspirerats av de fyra elementen, och VattenänglarVindsjälar och Jordstorm har alla fått ett mycket fint mottagande. Hösten 2015 kommer den avslutande delen i sviten: Eldjägarna. Forum har även gett ut hans gastronomiska självbiografi Food Junkie. Livet maten döden (2013).

Välkomna!

lördag 8 oktober kl 14:00-15:30

Plats

Linköping Tornby Ikanohuset