Gävle Galleria Nian

Signering med Mikael Ressem

Om boken: När Erik Sandström vaknar upp ur ruset från gårdagens hejdlösa fylla är minnet suddigt. Med berusningen kvar som sällskap inser han att han befinner sig på ett av Thai Airs flygplan, Thailand. Kort därefter grips han. Patrik Andréasson har precis avslutat ett av sina nattskift på ord­ningspolisen i Gävle. När mobiltelefonen ringer tar det en stund innan han förstår vad det handlar om. När han väl gjort det finns det ingen återvändo i det som måste göras. Tillsammans med den minst sagt udda figuren Tomas sätter han sig på ett flygplan till Phuket, med siktet inställt på att få hem Erik.

På nytt möter vi ambulanssjuksköterskan Erik Sandström, skicklig i sitt yrke men med för många demoner och ett urspårat missbruk. Hans kanske enda vän, Patrik Andréasson har högre moral än ide flesta på polishuset och vägrar konsekvent tappa tron på sin vän. Tomas är som han är, en man som ingen kan förstå. Ett psykfall säger vissa, speciell säger andra, bättre än alla säger han själv.

Om författaren: Mikael Ressem bor i Gävle och har varit verksam inom sjukvården i nära 20 år. Ambulanssjukvården har varit hans bas i större delen av karriären och under ett antal år var han Gävles Ambulanschef. Böckerna om Erik Sandström har mötts med positiva ord av recensenter. Hans verklighetsnära berättarstil och detaljkunskap om det han skriver får historierna att kännas verkligare än många andra.

lördag 1 oktober kl 12:00-14:00

Plats

Gävle Galleria Nian