Lidingö Centrum

Signering med Emi Gunér

Om boken: Nina tittar ut över klassen. Det är ganska många som Nina aldrig har sett förut. Men det är också rätt många som hon känner igen, som Nour, Märta och Adam som gick på hennes gamla förskola. Och så Ingrid som hon träffade på sjukhuset i somras. Nu börjar fröken ropa upp alla namn och det svirrar till i Ninas mage, snart måste hon räcka upp sin hand. Nina har längtat efter den här dagen så länge hon kan minnas. Och nu är den här. Hon ska äntligen börja i skolan. I klassrummet står riktiga skolbänkar och riktiga skolstolar och längst fram, vid den stora skrivtavlan, står Ninas lärare. Allt är så stort och nytt och det pirrar i hela Ninas kropp.

Det här är berättelsen om Ninas första termin i förskoleklass. Om att öva på alla bokstäver, gå ut på rast, äta mat i en matsal, träffa gamla kompisar och få nya. Om att vänta både på att läsa dikt för hela skolan och på att tänderna ska trilla ut.

Om författaren: Emi Gunér, född 1971, är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Hennes debut, Ett väldigt bra litet djur, utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Hennes förra bok, Nina och snöleoparden, ingår i Rabén & Sjögrens högläsningsserie.

söndag 16 oktober kl 13:00

Plats

Lidingö Centrum