Kista Galleria

Signering av "Svea United – När allt står på spel"

Philip O’Connor och Haidar Hajdari signerar debutromanen Svea United – När allt står på spel.

Om boken:
Efter ett mål på straff i sin allsvenska debut för Svea United ligger världen för 17-årige Malik Mannehs fötter, men utanför planen är livet inte lika lätt. Med en sjuk mamma, ett berg av räkningar och utan ett riktigt A-lagskontrakt behöver mittfältstalangen snabbt få tag på pengar för att de inte ska bli vräkta. Och när Abbe, som tidigare bodde i samma port, dyker upp och erbjuder tusentals kronor för att Malik ska missa en straff i en viktig match är lösningen i sikte.
Men är han verkligen beredd att riskera sin lovande karriär? Kan han ta emot en muta för att fixa en match? Finns det ingen annan utväg? Vad ska Malik göra när allt står på spel?
Svea United: När Allt Står På Spel är den första boken i en kommande serie som utspelar sig i svensk fotbolls finrum, men som är väl förankrad i förorterna över hela landet.

Om författarna:
Philip O'Connor och Haidar Hajdari är två fotbollsbesatta journalister och författare som bor och är verksamma i Stockholms nordvästra förorter.De träffades för fem år sedan via fotbollslaget Kista Galaxy och när Haidar började studera journalistik började de också jobba tillsammans. Förutom att ha varit lagkamrater i Galaxy (Philip som en gammaldags centertank, Haidar som en bolldrivande mittfältare) har de samarbetat på reportage för bland andra Reuters nyhetsbyrå, Sveriges Radio och Euronews om allt från Champions League och Allsvenskan till flyktingkrisen. När de inte fotar, filmar eller skriver böcker gillar de att träna, äta och tjafsa i trakterna kring Husby, Kista och Tensta där de retar varandra om vem som har bäst skägg.

fredag 17 februari kl 11:30-13:30

Plats

Kista Galleria