Stockholm Odenplan

Så peppar du ditt barn i skolan!

Hur kan man hjälpa sina barn i skolan utan att vara tjatig? Hur peppar man dem att hitta glädjen i skolarbetet? Författarna Elin Natås och Anne Lene Johnsen är experter med lång erfarenhet inom området matematik. Vi får också lära oss om hur vi kan förstärka hjälpa barnen att ha uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Pontus Kipowski från Natur och Kultur berättar utifrån boken "Grit" av Angela Duckworth. Kaffe och macka serveras från kl 8.15 och programmet börjar kl 8.30. Föranmälan görs via knappen nedan.

Hur ditt barn fattar matte
Många kan nog känna igen sig i den förtvivlan man som förälder känner när man försöker hjälpa ett barn som sliter med matteläxorna. Nu kommer den norska succéboken på svenska, boken som visar att lösningen på matteproblemet är enklare än du tror!
Hur ditt barn fattar matte visar hur ditt barn kan besegra begreppen inom matematikens värld. Det är en revolutionerande bok som sticker hål på myten att det är genom att memorera som man lär sig matte. Genom att istället fokusera på matematikens grundläggande principer skapas en solid grund som barnet kan bygga vidare på. Steg för steg lotsas du och barnet genom de matematiska begreppen som tal och talförståelse, ental, tiotal, de fyra grundläggande räknesätten, bråk, decimaler, procent och promille, mätning och klockan, geometri, algebra och funktioner.

Grit
Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet. Grit kan dessutom utvecklas och förstärkas, både av oss själva och genom stöd från föräldrar, lärare, chefer eller vänner. Det handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sitt personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära. 
Psykologiprofessor Angela Duckworth delar här med sig av sin banbrytande forskning inom området. Vi får följa kadetter som kämpar med de första månadernas stenhårda träning på militärhögskolan West Point, möta utsatta barn i några av New Yorks tuffaste skolor och lära oss hemligheten bakom att vinna USA:s nationella stavningstävling. Grit är ett övertygande och fascinerande svar på IQ-kulten.

torsdag 15 februari kl 08:30

Plats

Stockholm Odenplan