Lidingö Centrum

Så förändrade datorerna finansbranschen - en fascinerande revolution!

Välkomna på en spännande kväll med journalisten Jacob Bursell, mannen bakom Fondpodden och författare till boken Risk.
Kvällen är gratis men föranmälan görs via knappen nedan.

Om boken:
Ett reportage om hur datorerna förändrade finansbranschen och hur svenska Pan Capital tjänade 4 miljarder på aktiemarknadens globalisering. Pär Sandå var 26 år gammal när cheferna på Swedbank ställde in en ny dator på hans skrivbord. Den till synes oskyldiga burken rymde en elektronisk koppling till den nystartade svenska optionsbörsen. Året var 1991 och finansmarknaden var på väg att ömsa skinn för alltid.
Femton år senare gick Pär Sandå och hans vänner i täten för aktiemarknadens globalisering. Med kontor på tre kontinenter, och servrar utställda invid världens största börser, gjorde de en halv miljon affärer per dygn i fyrtio olika länder. Ändå var de bara som mest trettio personer. På vägen byggde de upp ett av Sveriges mest lönsamma företag någonsin.

Risk är en berättelse om en finansiell revolution och om entreprenörskap. Det är en rapp och underhållande historik över finansmarknaden skildrad genom svenskarna i Pan Capital, och en initierad skildring av hur finansmarknaderna exploderat i storlek och hur riskerna och sårbarheten för samhället ökat.

 

tisdag 31 januari kl 19:00

Plats

Lidingö Centrum