Sundsvall Storgatan

Roslund & Hellström, gäster på Bokens Afton

Välkomna till en spännande kväll med succéduon Roslund &Hellström. Biljetter finns att köpa i bokhandeln.

Om boken: BÅDA SIDOR FÖRVÄNTAR SIG HANS LOJALITET. BÅDA SIDOR DÖMER HONOM TILL DÖDEN.
Han infiltrerade grov organiserad brottslighet hela vägen in i fängelse. Han avslöjades innanför murarna, lämnades att dö. Han behövde TRE SEKUNDER för att överleva. TRE ÅR senare är Piet Hoffmann fortfarande på flykt med sin familj – hans älskade fru Zofia som han inte längre kan ljuga för, och sönerna Hugo och Rasmus. Långt ifrån Sverige har han nu – på amerikanska polismyndighetens uppdrag – infiltrerat sig djupt in i kokainmaffians hjärta. Han ska, igen, möta kriminalkommissarie Ewert Grens. Men den här gången kämpar de på samma sida. Och skillnaden mellan liv och död är TRE MINUTER. Piet Hoffmann är tillbaka i en thriller i världsklass som rör sig mellan Sverige, USA och Colombia.
Detta är en fristående fortsättning på Tre sekunder och Roslund & Hellströms sjunde bok.Tre sekunder utsågs till Bästa Svenska Kriminalroman och vann International Dagger Award och hyllades av pressen både i Sverige och internationellt.

Om författarna: Paret Roslund & Hellström
Anders har en bakgrund som reporter på SVT:s Rapport och nyhetschef på Aktuellt. 1999 startade han och blev även chef för det dagliga nyhetsprogrammet Kulturnyheterna. 
Börge var en av initiativtagarna till KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället. Han är kriminalvårdsdebattör och har under många år arbetat med missbrukande och kriminella ungdomar. Börge är även en utmärkt sångare och gitarrist, som har spelat i flera band.
Anders och Börges vägar möttes när Anders gjorde dokumentärfilmen Lås in dom. När filmen var klar fortsatte Anders och Börge att samarbeta. De märkte att de, trots många olikheter, trivdes tillsammans. De brann helt enkelt för samma frågor. 
Samarbetet ledde till romanen Odjuret, som utkom 2004. Den uppmärksammades stort och nådde snart en bred läsekrets.I dag finns Roslund & Hellströms romaner översatta till ett stort antal språk och de har både prisbelönats och kritikerrosats för sina böcker nu senast med Tre minuter, 2016, Två soldater, 2012, Tre sekunder, 2009, Flickan under gatan, 2007, Edward Finnigans upprättelse, 2006, Box 21, 2005 och Odjuret, 2004.

 

torsdag 1 september kl 18:30

Plats

Sundsvall Storgatan