Helsingborg Stortorget

Releasefest för Anders de la Mottes nya bok

Välkomna på release för Anders de la Mottes 'Slutet på sommaren'! Vi bjuder på bubbel och tilltugg!

Skånes egen spänningsförfattare Anders de la Motte berättar om sin nya kriminalroman och  intervjuas av radioprofilen Matilda Alborn.

Föranmälan till helsingborg.killbergs@akademibokhandeln.se eller på telefon 042-370880 senast 6 september.

Varmt välkomna!

Om boken: En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder. Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut. 

Om författaren: Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015.

Om moderatorn: Radioprofilen Matilda Alborn ses ofta gåendes med en bok i handen, när hon inte hörs på radio. På hennes nattduksbord ligger nya böcker på hög och i hennes bokhylla trängs poetiska kärleksepos med nagelbitande kriminalromaner.

torsdag 8 september kl 18:30

Plats

Helsingborg Stortorget