Nacka Sickla Köpkvarter

Pappa, inte barnvakt - föräldrapepp!

Har män verkligen blivit mer ansvarstagande föräldrar? Och hur uppnår man jämställdhet som är mer än bara fina ord?

Författaren och föreläsaren Freddot Carlsson Andersson pratar utifrån sin hyllade bok ”Pappa, inte barnvakt” som växlar personliga betraktelser med nedslag i forskning och populärkultur när han synar det manliga föräldraskapet i sömmarna.
Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer boken till finfint specialpris.

Fri entré men begränsat med platser, anmäl dig via knappen nedan eller till madelene.gustavsson@dvbib.se. Välkomna!

Om boken: 
Hur ska män bli mer ansvarstagande föräldrar? Freddot Carlsson-Andersson efterlyser jämställdhet som är mer än fina ord. 
Trots att män med barnvagn på stan knappast får någon att reagera längre - förutom en och annan turist som häpnar över alla "gay nannies" - är det svårt att ändra på seglivade normer. Visst har vi blivit mer jämställda men fortfarande är det så att kvinnor tar ett större ansvar för hem och barn. När barn kommer in i bilden blir det ofta tydligt att hon axlar föräldraskapet medan han är den som står bredvid, fäller en stolt tår och går tillbaka till sitt vanliga liv. Har män verkligen blivit mer ansvarstagande föräldrar? 

Pappa, inte barnvakt efterlyser Freddot Carlsson-Andersson en jämställdhet som är mer än fina ord. Personliga betraktelser växlas med nedslag i forskning och populärkultur när han synar det manliga föräldraskapet i sömmarna. 

"bjuder en smärtsam men livsviktig läsning om hur vi kollektivt skapar pojkar, män och pappor." - Karin Andersson, Uppsala Nya Tidning 

Freddot Carlsson Andersson är författare, föreläsare och bildkonstnär. Han har tidigare medverkat i flera böcker, detta är hans första egna bok.

tisdag 25 oktober kl 11:00

Plats

Nacka Sickla Köpkvarter