Östersund Kärnan

Missa inte Bokens Dag med bl a Kristina Ohlsson, Roslund & Hellström och Catharina Ingelman-Sundberg

Sex författare framträder på Storsjöteatern. 18.00-21.15. Biljetter köper du på tickster.se eller på Östersunds bibliotek.
Pris 200 kr. Bokförsäljning och signering i anslutning till programmet. Du kan endast köpa böcker med kontanter.
Vi sänder även kvällen till biblioteken i Gällö, Krokom, Sveg, Svenstavik, Åre och till Fjällmuseet i Funäsdalen.

Författare på Bokens Dag 2016

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare av kriminalromaner och barnböcker. Hennes kriminalromaner om Fredrika Bergman och Alex Recht har mottagits väl av recensenter, blivit prisbelönta och nått ut till en stor läsekrets både i Sverige och utomlands. Allt sedan Glasbarnen utkom 2013 har hon en hängiven och trogen läsekrets bland de yngre bokslukarna.

Johan Egerkrans är författare och illustratör som bland annat gett ut bilderböckerna ”Taggtråds-Tim” och ”Lille Atlas”. 2013 utkom ”Nordiska Väsen” och i år kom ”Nordiska gudar” som tar fasta på den fornnordiska mytologins gudar och monster.

Catharina Ingelman-Sundberg är författare, marinarkeolog och journalist. Efter ett antal historiska romaner och populärvetenskapliga faktaböcker kom hennes stora genombrott med feelgoodromanen ”Kaffe med rån” om pensionärerna som tröttnade på ålderdomshemmet och istället gav sin in på brottets bana. I år kom den tredje boken om pensionärsligan ”Rån och inga visor”.

Roslund och Hellström Den kritikerrosade och prisbelönta författarduon består av journalisten Anders Roslund och kriminalvårdsdebattören Börje Hallström. Tillsammans debuterade de 2004 med kriminalromanen ”Odjuret”. Sedan dess har det blivit ytterligare 6 böcker i samma anda. Den senaste, ”Tre minuter”, utkom i år och den tar oss ända in i kokainmaffians kärna.

Christina Kjellsson är känd som musiker, låtskrivare och ordkonstnär. 2013 kom hennes skönlitterära debut med barndomsskildringen ”Solknepet”. I år kom den fristående uppföljaren ”Nu är jag ung i hela mitt liv”. Om den skriv Expressen: ”en lysande roman om att få vara den man är”. Christina Kjellsson är uppvuxen i Handsjöbyn i södra Jämtland men bor sedan läge i Göteborg.

Kvällen är ett samarrangemang mellan Östersunds bibliotek, Akademibokhandeln Kärnan, Akademibokhandeln Hübenettes, ABF Jämtland, Regional biblioteksverksamhet Region Jämtland Härjedalen, Mittmedia och OSD Östersund.

torsdag 13 oktober kl 18:00-21:15

Plats

Östersund Kärnan