Stockholm Mäster Samuelsgatan

Martin Gelin om Hillary Clintons väg till makten

Martin Gelin berättar om sin bok Hillary Clintons väg till makten.

Om boken: Inför presidentvalet  2016 upplever USA en politisk och kulturell turbulens som saknar motstycke sedan 1960-talet. Vad som står på spel är ingenting mindre än USA:s själ och framtid. Mitt i detta drama befinner sig landets kanske mest erfarna politiker, Hillary Clinton. Om hon tar sig hela vägen till Vita huset blir hon USA:s första kvinnliga president. 

Med utgångspunkt i Hillary Clintons politiska liv skildrar USA-korrespondenten Martin Gelin ett djupt polariserat samhälle. Från höger drivs en starkt konservativ och populistisk presidentkampanj. Från vänster sveper en ny rörelse fram med krav på lika rättigheter för kvinnor, minoriteter och hbt-personer – och på omfattande förändringar i det ekonomiska systemet.

Martin Gelin besöker allt ifrån Silicon Valleys feministiska företagsledare och Massachusetts Hillaryvänliga collegestudenter, till Prideparader i ultrakonservativa Wyoming och kvinnohatande Donald Trump-anhängare i Texas. På vägen möter vi strateger och lobbyister, filosofer och författare, strejkande McDonald’s-arbetare och en mexikansk-amerikansk mariachiorkester som kampanjar för Hillary Clinton i Nevadas öken.

Om författaren: Martin Gelin har arbetat som journalist i USA sedan 2001 och är bland annat Dagens Nyheters New York-korrespondent. Han har tidigare skrivit de prisbelönta reportageböckerna Det amerikanska löftet  Barack Obamas väg till Vita Huset(2009) och Den amerikanska högern  republikanernas revolution och USA:s framtid (2012), som nominerades till Augustpriset. Han har även skrivit reportageboken Den nya amerikanska maten tillsammans med Emil Arvidsson och kommenterat amerikansk politik för SVT, SR, TV4, BBC och CNN.

lördag 4 juni kl 14:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan