Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Rädda världen i ditt eget kök - enligt Johan Rockström

Välkommen till premiären av vår nya evenemangsserie Inspirationslunch. Först ut är Victoria Bignet, en av medförfattarna till klimatexperten Johan Rockströms nya bok "Eat good". Föranmälan görs via knappen nedan. Inspiration, lunch och rabatt för bara 150 kr - varmt välkommen!

Inget annat påverkar klimatet på jorden så mycket som framställningen av mat. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom hållbarhetens gränser. Alla är överens om att det finns mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja. Vilka matvaror påverkar miljön mest i sin framställning, och vad gäller med närproducerat kontra importerad ekologisk mat? Dessa frågor mm reds ut av Victoria Bignet, forskare inom klimatpåverkan.

Boken har skapats av professor Johan Rockström som står för det vetenskapliga underlaget och kocken Malin Landqvist som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen nedan. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig sallad med dryck från Café K-märkt plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. (Var på plats i butiken senast 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början) Föredraget håller på kl 12.00-12.30. Varmt välkommen!

torsdag 6 september kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan