Stockholm Mäster Samuelsgatan

Livepodd med maträddaren Paul Svensson

Välkommen till "Vägen mot Paradisets livepodd" med stjärnkocken Paul Svensson! Frukost från Paradiset serveras från kl 8.15, programmet börjar kl 8.30. Föranmälan via knappen nedan.

Paul syns ofta i TV-rutan där han lockar med grön, förförisk matlagning. Han pratar gärna om hållbar, njutningsfull mat och hur vi kan reducera vårt matsvinn genom kunskap och nyfikenhet.
Paul är en av Sveriges mest folkkära stjärnkockar med nästan 2 decennier av erfarenheter som kökschef och kreativ ledare för Bon Lloc, Fredsgatan 12 och Fotografiska - Världens bästa museirestaurang 2017.
Han är även grundare till matsvinnsrörelsen ReTaste och har blivit ansiktet utåt för kockar som arbetar för minskat matsvinn. Under podden kommer vi prata om Pauls starka passion och viljan att förändra beteenden genom lust, nyfikenhet och kunskap men även om hans kommande bok Rädda Maten!. 

Om Rädda Maten! (utgivning september 2019)
Det är horribelt att vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen! Ett fruktansvärt slöseri med både resurser och pengar, för att inte tala om vilken enorm belastning det innebär för miljön. Bara de svenska hushållen slänger nästan 1 miljon ton ätbar mat varje år. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om pop up-restaurangen Retaste, där välkände kocken Paul Svensson och hans köksteam fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på ett alldeles särskilt njutbart sätt. Här är recepten de skapade, tipsen som räddar maten och berättelsen om restaurangen. För alla som tycker att det finns anledning att se på sina råvaror på ett nytt och respektfullt sätt är boken en stor inspirationskälla.

fredag 24 maj kl 08:15-09:15

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan