Falun

Lisa Österling signerar "På det sjunde smäller det"

Om boken:
Ingrid är sex år och har en okuvlig tilltro till sina egna förmågor. Självklart och kreativt hittar hon snabba problemlösningar, handskas praktiskt med sanningar och ser till att hämnas oförrätter. Men trots att hon kan och vet det mesta, stöter hon ibland på nästan olösliga problem. Som varför hönsen inte flyger fastän de har vingar. Och hur hon ska göra för att hon själv och hennes kära inte ska hamna i helvetet. Med början 1959 får vi under ett år följa Ingrids liv med familjen, djuren och älsklingsvännen samtidigt som vi får dela hennes tankar om livets små och stora frågor.

På det sjunde smäller det är en lågmält humoristisk berättelse med stråk av allvar om hur det är att vara människa. Att le igenkännande åt och må gott av. Passande läsning för alla som någon gång varit barn, och även mycket lämplig för högläsning.

”Med lite Astrid Lindgrensk värme, lite norrländsk kärvhet och en hel del femtiotalsnostalgi skapar Lisa Österling en underfundig, varm och humoristisk berättelse om sexåriga Ingrids tokiga äventyr.”
Karolina Orrhede, författare, Råå, Helsingborg

lördag 1 april kl 12:00-14:00

Plats

Falun