Stockholm Mäster Samuelsgatan

Lina Thomsgård pratar om En annan historia

Hör Lina Thomsgård berätta om spännande kvinnoöden som tidigare inte fått sin rättmätiga plats i historien. Varmt välkomna!

Det här är ingen historiebok. Det är en bok med berättelser om människor vi bör minnas. Personer att referera till, citera och inspireras av.

Det är dags att på bred front lyfta fram en annan historia. Flytta fokus. Korrigera och komplettera världsbilden. Just den här boken tar sin början för niotusen år sedan och sträcker sig fram till i dag, från Barumskvinnan till Mama Masika.
Femtioen skribenter har i En annan historia valt varsin person att porträttera. Här får du lära känna mattesnillen, låtskrivare, politiker, rösträttskämpar, tennisstjärnor, husmödrar, författare, jägare, börshajar och barnmorskor som alla bidragit till att skapa världen i dag. Femtioen personer som du, genom att läsa denna bok, är med och för in i evigheten.

Lina Thomsgård som är bokens redaktör är även programledare och skribent.

"Denna kväll, då jag borde läsa en massa annat inför morgondagen, har jag istället ägnat en timme åt att försöka slita mig från alla (kvinno-) öden och äventyr jag inte visste att jag saknat."
Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister

"Texterna är roliga, tillgängliga och drivna av personligt intresse. En klar förtjänst med boken är att den öppnar för ett samtal om vårt historiska minne, om vad vi väljer att förmedla för att förstå och gå vidare."
Expressen

"Läser vidare och får gåshud på samma vis som när jag scrollar bilderna från Womens march, vi är så många. Så starka de här berättelserna inte bara jämnar väg, de bryter mark och lägger ut räls."
Dagens Nyheter
 

lördag 11 mars kl 14:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan