Mölndal Galleria

Lär dig förstå din hud

Vi vet förvånansvärt lite om kroppens allra största organ, huden. Hade vi vetat mer hade vi varit mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser produkterna innehåller. Vi hade också ätit betydligt fler morötter och sett till att sova riktigt gott om natten. Johanna Gillbro, som har doktorerat vid University of Bradford i Storbritannien inom dermatolgi, berättar mer om detta. Mingel med lite ätbart 18.00, programstart 18.15.

Föranmälan görs senast 19/11 till molndal@akademibokhandeln.se

Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Hon slår hål på flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvårdsindustrin; hudens mikrobiom, det vill säga bakteriefloran och läran om dess oväntade påverkan på vår hud.

Johanna Gillbro har doktorerat vid University of Bradford i Storbritannien inom dermatolgi. Hon har tagit flera patent för innovativa aktiva ingredienser för hudvård och har vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom cosmetic science . Nu vill hon att hennes kunskaper ska nå ut till vanliga konsumenter.

torsdag 21 november kl 18:00-19:00

Plats

Mölndal Galleria