Uppsala Stora Torget

Kulturkväll med Bokförlaget Natur & Kultur

Möt tre av förlagets författare i samtal om deras hyllade nyutkomna böcker. Sven Olov Karlsson med "Brandvakten", Peter Fröberg Idling med "Julia & Paul en försommarhistoria" och Johannes Klenell med "Det fria ordet".

Augustnominerade Brandvakten är ett personligt reportage om den stora branden sommaren 2014 och ”En av årets viktigaste böcker”. Det är en berättelse om samhället och naturen , om nedskärningar och om globala klimatförändringar. Hyllade romanen Julia & Paul en försommarberättelse är en raffinerad kontrafaktisk historia om ett Sverige som tog en annan väg, när hungerkravallerna hundra år tidigare skakade den ena svenska staden efter den andra. En lågmäld och vacker berättelse om mänsklig samvaro, kärlek, förtroende, skönhet och skörhet. Johannes Klenells debutroman Det fria ordet är en oerhört smart och begåvat skriven samtidssatir. Om ett mediahus i fritt fall och hela samhällets politiska utveckling under de senaste tio åren. 

Samtalet modereras av Förlagsrepresentanten Pontus Kipowski som även introducerar författaren Wallace Stegner och hans moderna klassiker Vad jag bevarat.

 

torsdag 16 november kl 19:00

Plats

Uppsala Stora Torget