Strängnäs

Krutgummor och livet i Sao Paolos kåkstäder

Välkommen på författarträff med Catharina Ingelman-Sundberg och Christina Rickardsson som pratar utifrån sina böcker "Krutgummor på krigsstigen" och "Sluta aldrig gå". Insläpp kl 18.00. Biljetter a 50 kr förköpes i bokhandeln.

Krutgummor på krigsstigen
En solig, rolig, skarp historia i sann Ingelman-Sundberg-anda. Om att våga sätta ner foten när det har gått för långt. Och på alla tänkbara och icke tänkbara sätt verka för fred.

Två systrar och ett gäng kvinnor, 70 plus, har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot vapenindustrin på de mest dråpliga sätt. Från basen på den skånska kursgården drar de upp riktlinjerna för sitt motstånd och tränar sig flitigt i civil olydnad.

Sluta aldrig gå
”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten.”

måndag 26 november kl 18:30

Plats

Strängnäs