Uppsala Stora Torget

Kom igång och skriv hos oss!

Välkommen till vår nya adress, Stora torget 3!

Som medlem i Akademibokhandelns vänner får du i vår en chans att utveckla ditt skrivande, hos oss i bokhandeln! Vi har med hjälp av skrivpedagogen Annica Wennström tagit fram en kurs som utgår från samtida svensk skönlitteratur. Om du gillar att läsa och är nyfiken på att själv skriva skönlitterärt, är detta något för dig. Inga förkunskaper krävs (men det blir roligare om du också älskar böcker!).

I bokhandeln är vi omgivna av böcker som vi låter oss inspireras av. Vi lär oss om skrivhantverket inte bara genom att läsa och samtala men också genom skrivövningar som utgår från våra läsupplevelser. Mellan kurstillfällena läser vi en av höstens böcker, och genom textsamtal, diskussioner och modet att experimentera utvecklar du ditt eget skrivande. Genom att fördjupa oss i andras texter, både genom den bok vi läser, och de andra kursdeltagarnas alster, får vi en brunn att ösa erfarenheter ur!

Tid: Onsdagar kl 18.00-20.30

Antal tillfällen: 4 x 2,5 timmar i bokhandeln. 19/4, 26/4, 3/5 och 10/5.

Pris: 1750 kr som efter bekräftad plats på kursen betalas hos Akademibokhandeln LundeQ senast en vecka före första kurstillfället, dvs 12/4. I kursavgiften ingår även den roman vi kommer att läsa och fika alla gånger.

Max antal deltagare: 15

Anmäl dig nedan! Varmt välkommen! 

Annica Wennström är sedan flera år lärare för skrivarlinjen och kurser hos Skrivarakademin, inom vitt skilda genrer. Annica är också verksam som författare sedan 1998 och har sedan dess gett ut mer än 20 böcker, både romaner, ungdomsböcker och facklitteratur. Hon har bl a skrivit de uppmärksammade romanerna Lappskatteland och Svart kvark.

onsdag 19 april kl 18:00

Plats

Uppsala Stora Torget