Lidingö Centrum

Kimchi och kombucha - kopplingen mellan tarmen och hjärnan

Välkommen att lyssna till Soki Choi, PhD, som berättar om det revolutionerande sambandet mellan vår tarm och hjärnans funktionalitet! Anmälan görs via knappen nedan.

Forskning visar att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.
Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den påverkar din hjärna och psykiska hälsa. 

Soki Choi, PhD, har forskat om komplexa sjukvårdssystem på Karolinska Institutet och Harvard. Hon har doktorsexamen från Karolinska Institutet och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk. Läs mer på hennes blogg www.sokichoi.com

torsdag 22 november kl 19:00

Plats

Lidingö Centrum