Örnsköldsvik C Oskargallerian

Julsignering med Steven Ekholm och Peder Sundström

Steven Ekholm och Peder Sundström signerar sina böcker om höga kusten, bl a den senaste "Höga Kusten : vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker".

Vår del av världen – ursprung, råvaror och smaker från Höga Kusten är en helt ny typ av matbok med det allra bästa från kulinariska Höga Kusten. Tillsammans med några av regionens främsta kockar och kvalitetsinriktade lokala matproducenter har Steven Ekholm, Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn definierat Höga Kustens alldeles egen terroir. Och resultatet är lika läckert som spännande. Det här är en bok om dagens och framtidens gastronomi. Alla recept är skapade särskilt för boken. Varje kapitel utgår från en lokal råvara eller smak som representerar dagens Höga Kusten. Här återfinns såväl surströmming som Hernö gin och Box whisky, men även vilt, sik, lax, gädda, abborre, gös, lamm, gris, grönsaker, ost och inte minst hårt krispigt tunnbröd. För att lyfta medvetenheten kring den viktiga lokala, norrländska matproduktionen berättar författaren Steven Ekholm och fotograferna Peder Sundström och Håkan Nordström även om de ofta obesjungna hjältarna bakom restaurangernas fantastiska rätter.

lördag 9 december kl 11:00-14:00

Plats

Örnsköldsvik C Oskargallerian