Göteborg Olskroken

Julklappskväll med tre aktuella författare!

Välkommen till en julklappskväll hos oss! Vi gästas av tre aktuella författare, Anders Hilmersson, Jessika Devert och Annika Eriksson som berättar om sina senaste böcker. 

Under kvällen har vi 20% på hela sortimentet (förutom VÄN-priser, presentkort). Vi bjuder på glögg och tilltugg.

Kvällen är gratis men föranmälan krävs senast 28 nov i butiken eller på mejl Olskroken@Akademibokhandeln.se

Varmt välkomna!

Om Den vidunderliga Bohuskusten: Få områden är lika älskade som den svenska Bohuskusten. Hundratusentals människor tar sig varje sommar ut till någon av de många pittoreska gamla fiskelägena för att njuta av sol, bad och en vidunderlig natur. 
I denna bok skildras ort efter ort längs Bohuskusten, från Marstrand och ända upp till Svinesund vid norska gränsen.   

Boken är full av talande bilder och flygbilder vilka förklarar varför CNN Traveller listar Bohuskusten på sin tio-i-topplista över världens tio vackraste vildmarksplatser

Om Nazibruden - en sann historia: Hon hade ett hakkors intatuerat på foten och en SS-soldat på benet. Tillsammans med sin pojkvän sjöng hon duetter om utrotning. Hon var en del av den innersta cirkeln i den svenska nynazistiska rörelsen.
I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Erik var sångare i ett av Europas största vit makt-band och Anna-Lena blev deras turnéledare. Sakta men säkert drogs hon allt längre in i en isolerad värld fylld av hat och ilska. Under sina spelningar runt om i Europa och USA hyllades det nordiska blonda paret av såväl Ku Klux Klan som andra rasistiska organisationer. Tills allting en dag rämnade.

I Nazibruden berättar Anna-Lena för Jessika Devert om sitt liv. Om åren som nazist, om kärleken till Erik och om den svåra vägen ut ur rörelsen tillbaka till ett normalt liv.

Om Tant i balans: Uppföljaren till succéboken Äntligen tant! är här. Tant i balans är Anna Erikssons nya peppiga självhjälpsbok för skeptiska tanter. Med värme och skarpsynthet lyfter hon tanten och låter henne vara precis som hon är. Tantlivet är nämligen så genialiskt konstruerat att det går att kombinera med att vara till exempel partiledare, mamma, gotlänning, cyklist, körsångare eller landskapsarkitekt. Läs om tanten som rensar ut gifter ur skafferiet, försöker sova och kämpar mot det förbannade sockersuget. Eller om smala fönsterbrädor, konsten att promenera och naturlig mindfulness. Kolla sen om du är citytant eller lanttant i det fiffiga snabbtestet. Släpp loss och gör tant-i-balans-övningarna. Och få svar på var tanten möter kärleken nuförtiden.
Låt din inre tant komma ut ur garderoben. Att bli tant är nämligen en bonus – som ett skönt sviktande fotinlägg som får din promenad att bli så mycket härligare. Filosofisk och inkännande fungerar Tant i balans på samma sätt som en stor ask självhjälpschoklad.

onsdag 30 november kl 18:30-20:30

Plats

Göteborg Olskroken
 1. bokomslag Nazibruden : en sann historia

  Nazibruden : en sann historia

  Jessika Devert

  Inbunden

  229:-

 2. bokomslag Tant i balans

  Tant i balans

  Anna Eriksson

  Flexband

  149:-