Lund Stortorget

Högläsning ur Josefine Sundströms barnbok "Sagasagor"

Om boken: Möt Saga Louisa Larsson, en stadig, klok och envis liten person som bor i ett av "gladhusen" på Solrosvägen. I radhuset finns förutom Saga en allergisk mamma och en småstressad pappa. Och i området runtikring bor grannar, smådjur och ett och annat barn som gillar att hoppa studsmatta. På lite längre avstånd, dit Saga åker för att sova borta för första gången, bor morfar. Hos honom känner sig Saga så stor. Hon får steka falukorv vid spisen, alldeles själv, och dricka starkt kaffe i kantarellskogen. Men hon får också  sova i eget rum, i en bäddsoffa. Och det vill hon inte. Riktigt så stor har Saga Louisa Larsson inte blivit än och det borde morfar förstå, tycker hon.

I fem fristående och rikligt illustrerade kapitel skildras med värme och humor, små och stora ögonblick i en modern femårings vardag: längtan efter ett djur, studsmattelek och baddräktskatastrofer. Tillsammans med Emma Göthners pigga och inkännande bilder öppnas en trygg vardag att känna igen sig i, skratta åt och bli berörd av.  
Välkommen in i Sagas värld!

Om författaren: Josefine Sundström (född 1976) är uppvuxen i Upplands Väsby utanför Stockholm. Hon utbildade sig vid Kungliga Svenska Balettskolan och arbetade i många år som klassisk balettdansös och danspedagog. 1999 började hon som programledare och reporter på SVT. Hon har sedan dess guidat tittarna genom många program som Melodifestivalen 2001, Voxpop, Combo, Världens Barn och Klara Färdiga Gå! på SVT; Junior Jeopardy, När och fjärran och Dunka Dunka på TV4. Och våren 2010 Stjärnkockarna på TV3. Josefine har dessutom varit tv-producent, programledare i radio samt tidningsredaktör för ungdomsmagasinet Julia.

Numera är hon krönikör i Aftonbladet och Damernas värld och sedan debuten 2010 med "Vinteräpplen" vill hon främst satsa på sitt skrivande.

lördag 8 oktober kl 11:00-12:00

Plats

Lund Stortorget