Stockholm Mäster Samuelsgatan

Italiensk afton

Förlaget Contempo med italiensk inriktning berättar om sin historia och utgivning. Därefter bjuds på ett samtal mellan författaren Marco Missiroli (på exklusivt Sverigebesök för att berätta om nya boken "Privata oanständigheter") och italienska institutets Alessandro Bassini. Slutligen berättar succéförfattaren Elena Ferrantes svenska förläggare Gunilla Sondell om den nya bokserien. Insläpp kl 19.30, programmet börjar kl 19.45. Föranmälan görs via knappen nedan.

Marco Missiroli föddes 1981 i Rimini. För sin första roman Senza coda (2005) mottog han Premio Campiellos debutantpris. 2007 publicerades Il buio addosso och 2009 Bianco för vilken han belönades med Premio Comisso och Premio Tondelli. Den fjärde romanen som kom 2012 blev hans stora genombrott och den första att översättas till svenska: Elefantens sinne (Contempo 2014). Nu ger Contempo ut hans senaste roman på svenska, Privata oanständigheter. Den har väckt stor uppmärksamhet och har sålt i hundratusental i Italien och är nu på väg ut på många språk, däribland engelska, franska, spanska och tyska. Den vann Mondello Prize och är hyllad av kritiker.

Elena Ferrante är född i Neapel och debuterade 1992 med kortromanen Plågsam kärlek (L'amore molesto). Tio år senare kom Dagar av ensamhet (I Giorni dell'abbandono) och ytterligare fyra år senare Skuggan av en dotter (La figlia oscura). Men det är med romansviten i fyra delar om barndomsvännerna Elena och Lila i Neapels fattigkvarter som Elena Ferrante nått internationell ryktbarhet och kommit att bli Italiens mest kända okända författarinna, eftersom Elena Ferrante är en pseudonym. Romansviten om Elena och Lila har givits ut i mer än 40 länder. TV-serien baserad på romanerna planeras som bäst.

tisdag 3 oktober kl 19:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan