Stockholm Mäster Samuelsgatan

Internationellt författarbesök av Tatiana de Rosnay

Välkommen att lyssna till Tatiana de Rosnay som berättar utifrån sin aktuella bok "Regnvakt". Ingen föranmälan krävs.

Familjehemligheter i regnvått Paris.

Hyllade fotografen Linden Malegarde bor i USA men är hemma i Paris för att fira sin pappas sjuttioårsdag. Det är flera år sedan hela familjen var samlad och nu tassar de runt på helspänn. Den tystlåtne patriarken Paul är världsberömd arborist och har som vanligt bara ögon för sina träd. Relationen till både Linden och dottern Tilia är ansträngd, men Pauls amerikanska fru Lauren gör allt för att firandet ska bli lyckat. Ingenting ska få förstöra deras återförening, inte ens det aldrig sinande regn som vräker ner över staden.

Seines vatten stiger och översvämningen slukar staden bit för bit, men den överhängande naturkatastrofen är inte det enda som ligger som ett mörkt moln över familjen. När de blir instängda på hotellet bubblar gammalt groll upp till ytan och ställer allt på sin spets.

Tatiana de Rosnay är fransk-engelska och bor i Paris. Hon är författare till ett stort antal romaner, bland annat bästsäljaren Sarahs nyckel, och är i dag en av Europas mest lästa franskspråkiga författare.

"Intensiv, nervig och fullständigt uppslukande."Femina

"Dramatik, outtalade sanningar och psykologisk spänning!"Page

onsdag 7 november kl 12:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan