Stockholm Mäster Samuelsgatan

Internationellt författarbesök av Maggie O'Farrell

Välkommen att lyssna till Maggie O'Farrell som berättar utifrån sin aktuella bok ”Jag är, jag är, jag är – ett hjärtslag från döden". Ingen föranmälan krävs.


I "Jag är, jag är, jag är – ett hjärtslag från döden" möter vi Maggie i olika åldrar och på olika platser, ett helt liv i en serie av intensiva ögonblicksbilder. Det är sparsmakat, elegant och påtagligt, en bok som får dig att ifrågasätta dig själv. Vad skulle du göra om ditt liv var hotat? Hur skulle du reagera? Vad kan du avstå ifrån? Ett hjärtslag från döden är en bok man sträckläser med andan i halsen. En bok som gör dig medveten om din egen dödlighet och att varje hjärtslag räknas.

 

Maggie O’Farrell föddes i Nordirland 1972 och växte upp i Wales och Skottland men bor numera i Edinburgh. Hon har tidigare arbetat som journalist men är numera författare på heltid. Sedan debuten 2010 har hon skrivit uppåt 10 romaner och nästan alla har översatts till svenska.


"Det är inte lika ofta vi läser om ett fullständigt annorlunda efteråt, utandningen efter att ha klarat sig undan döden. Kanske beror det på att den [...] inte behöver bearbetas. Maggie O’Farrells originella, drabbande, humoristiska essäistiska memoarstycken visar oss i så fall på motsatsen.[...] Romanförfattaren Maggie O’Farrell beträder ny genremark med "Jag är, jag är…", och det gör hon med den äran.” 
/Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

”En av de finaste memoarerna jag har läst!”
/Jessica Gedin, P1 Spanarna

"Den är spännande, den är rörande, den är rolig. Ja, det är en alldeles strålande bok!"
/Ingalill Mossander, Svt Go’kväll
 

tisdag 4 december kl 12:00

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan