Göteborg Kungsgatan

Internationell författarfrukost med Katherine Webb

Välkommen att höra henne berätta om sitt skrivande och sina succéromaner. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Föranmälan görs till goteborg.kungsgatan@akademibokhandeln.se senast dagen före.

Året är 1921. Unga, osäkra Clare Kingsley reser genom södra Italiens brända landskap på väg till den lilla staden Gioia del Colle. Här ska hon tillbringa sommaren med sin make, som arbetar för den nyrike markägaren Leandro Cardetta. När Clare stiger av tåget drabbas hon genast av onda aningar. I den lilla staden råder en laddad stämning, och borton Leandros luxuösa villa har spänningen nått bristningsgränsen. Stadens fattiga arbetare söker desperat efter arbete och mat, många av dem är veteraner från första världskriget. En av dem är Ettore. Då Clares och Ettores vägar korsas försvinner hennes hemlängtan i ett slag. Innan sommaren är slut kommer hjärtan att krossas, våldsam fiendeskap gro och omtumlande sanningar att avslöjas. Och Clare kommer att lära sig en läxa för livet …

Italienska nätter är en ny roman av storsäljande Katherine Webb, som fångar läsaren från första stund.Nominerad till priset "Årets Bok" av Bonniers bokklubbar! 

Katherine Webb debuterade 2010 debuterade med The Legacy, på svenska Carolines arv. Hon nominerades till en rad priser som årets debutant. Hennes böcker har översatts till 25 olika språk. I Tyskland har till exempel The Legacy sålts i över 350 000 exemplar och i Norge har hon toppat bestsellerlistorna under längre perioder. I Sverige har hon jämförts med romanfavoriter som Jojo Moyes och Kate Morton, och debuten Carolines arv (2013) har hittills sålt i drygt 20 000 ex. Även de senare utgivna romanerna Av en annan värld (2014), En sång från havet (2015) och Sanningen om Alice (2016) har fått ett fint mottagande.

 

 

onsdag 31 maj kl 09:00

Plats

Göteborg Kungsgatan