Lund Stortorget

Inspirerande kväll om nytt sätt att laga mat

Jenny Neikell och Julia Tuvesson ger oss bästa mattipsen utifrån sina aktuella böcker "Fermentera 2.0" och "Plåtmat". Ingen förhandsanmälan krävs.

Fermentera 2.0
Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande och med en fot stadigt i vetenskapen om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.

Plåtmat
Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat.
I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. 

måndag 22 oktober kl 18:00

Plats

Lund Stortorget