Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Så styr du upp din vardagsekonomi!

Välkommen till det andra tillfället i vår nya evenemangsserie Inspirationslunch. Den här gången lyssnar vi till Shoka Åhrman och Frida Treschow, ekonom och jurist, som hjälper oss med tips på hur vi planerar vår ekonomi och på så sätt kan få guldkant på tillvaron. Föranmälan via knappen nedan. Inspiration, lunch och rabatt för bara 150 kr - varmt välkommen!

Många känner osäkerhet när det gäller privatekonomiska beslut och det juridiska skydd som påverkar dem och deras familjer. De har svårt att se varför de inte lyckas fatta de beslut som både skulle kunna ge ett ekonomiskt rikare liv och även berika livets andra delar, till exempel i form av mindre stress och oro för privatekonomin. De där besluten som på sikt skulle kunna leda till förverkligade livsdrömmar. Gjorde jag rätt val nu? Vad innebär formuleringarna kring tillträde i kontraktet på det nya huset jag just skrev på? Klarar vi av en ränteuppgång på våra bolån? Vad händer med mina ärvda pengar som ligger placerade i fonder på banken vid ett börsras? Hur ska jag agera vid ett börsras för att inte gå för mycket på känslor och agera impulsiv och irrationellt? Vad kommer att ske med min ekonomi om jag och min partner väljer att gå skilda vägar?

Inom våra yrken som ekonom och jurist möter vi dagligen människor som är osäkra på sådant som rör deras ekonomi och juridiska skydd. Vi har skrivit den här boken eftersom vi tror att alla behöver ha viss grundkunskap inom ekonomi och juridik och om gränsområdet mellan ekonomi och psykologi.

Alla vi träffar vet att det är viktigt att vara insatt i sin ekonomi och att man bör skriva ett testamente. Men vi tror att det är få som på riktigt förstår varför det är viktigt. Förstår vi inte orsak och syfte med saker blir det svårt att motivera oss att vara målinriktade. Oavsett om det gäller träning, sparande, konsumtion eller relationer. Medveten ekonomi är vägen till ett rikare liv.

Shoka Åhrman studerade ekonomi vid Handelshögskolan och har mångårig erfarenhet av ekonomisk rådgivning inom bank och finansverksamhet i Sverige och utomlands. Hon arbetar numera på bank och föreläser och skriver om privatekonomi, placeringar och beteendeekonomi.

Frida Treschow är utbildad jurist och arbetar idag som affärsjurist på advokatfirma. Hon arbetar även aktivt med att utbilda och föreläsa inom juridikområdet.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen nedan. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig sallad med dryck från Café K-märkt plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. (Var på plats i butiken senast 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början) Föredraget håller på kl 12.00-12.30. Varmt välkommen!

 

fredag 14 september kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan