Stockholm Mäster Samuelsgatan

Inspirationslunch: Powerfeministerna Clara Henry och Nina Åkestam

Välkommen att lyssna till Clara Henry och Nina Åkestam som bägge är aktuella med böcker på temat feminism; "Mot framtiden" och "Feministfällan". De ställer och besvarar frågor som: Vad är feminism och varför behövs det? Har feminismen gått för långt? Är jämställdhetsprojektet så gott som klart? Är den arga feministen ett problem?

Clara Henry har skrivit boken som, efter 2017 års globalt omskakande #metoo-rörelse, har en given plats på tjejers, killars och ickebinäras nattduksbord. En överlevnadsguide för alla som någonsin varit utsatta för eller funderat på den strukturella sexismen i samhället, och en humorfylld och uppmuntrande reflektion över författarens egna erfarenheter.

Feministfällan av Nina Åkestam är boken för alla som kallar sig feminister, för alla som inte vågar göra det, och för alla som har slutat. Boken är ett stridsrop till en rörelse som behöver påminnas om att vi vill något så radikalt som att skapa ett samhälle med samma möjligheter för alla. Det är en obekväm uppgörelse med feminismens utmaningar, och en idé om hur vi ska fortsätta arbetet för en bättre, mer jämställd värld.

150 kr för lunch och 30 min inspiration - så funkar det:
Anmäl dig via knappen på denna sida. Du får då en bekräftelse via mejl att du är anmäld. Visa upp den bekräftelsen i kassan på Mäster Samuelsgatan i samband med inspirationslunchen. Där betalar du 150 kr, för vilket du får en matig vegetarisk sallad (gluten- och laktosfri) med dryck från Café K-märkt, plus 50 kr rabatt på valfri bok vid detta tillfälle. (Var på plats i butiken 11.45 för att hinna betala och hämta ut salladen innan föredragets början) Föredraget håller på kl 12.00-12.30. Varmt välkommen!
   

 

torsdag 22 november kl 11:45-12:30

Plats

Stockholm Mäster Samuelsgatan